Az şekerli, çok muhabbetli ortam > Kültür & Sanat > Müzik > Biyografi & Diskografi
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Arama Stil
09-15-2009, 01:31:34   #1

Şebnem Ferah Biyografi & Diskografi

Biyografi:

Onun İçin "Kraliçe" Diyorlar...

12 Nisan 1972 yılında Yalova’da dünyayla tanıştı Şebnem Ferah. İlkokulu Yalova’da , Ortaokulu Bursa kolejinde, Liseyi ise Namık Kemal Sözeri Lisesinde yatılı olarak okudu.

İlkokul yıllarında enstrüman ve solfej dersleri alan Şebnem Ferah’ın okul orkestralarında da yer almasıyla müzik serüveni başladı. Lise yıllarında Pegasus isimli bir grupla çalıştı. Pegasus’ta şarkılar söylerken bir yandan da bayanlardan oluşan bir rock grubu oluşturmayı düşünüyordu. Bu düşüncesi 1988 yılında Türkiye’nin ilk bayan rock grubu olan Volvox’u kurmasıyla gerçeğe dönüştü. Bu grup Ebru Bank, Buket Doran, Gül Ağırca,Şebnem Ferah ve gruba sonradan katılan Özlem Tekin’den oluşuyordu.

Şebnem Ferah, Volvox grubu için ODTÜ "ekonomi" bölümünü yarıda bırakıp İstanbul'a geldi. Daha sonra İstanbul'da İstanbul Üniversitesi "İngiliz Dili Ve Edebiyatı" bölümünü bitirdi.

1992-1994 yılları arasında ,Türkiye’nin çeşitli yerlerinde konserler veren ve İstanbul rock barlarında sahne alan Volvox 1994 yılında ayrılma kararı aldı.

Volvox’un dağılması Şebnem Ferah için yeni bir başlangıç oldu. Artık bireysel çalışmalar yapıyordu ve bu çalışmaların ilk meyvesi 1996 yılında “Kadın” isimli albümle meydana geldi. Bu albümün hazırlanması yaklaşık 2 yıl sürdü. Demir Demirkan, Tarkan Gözübüyük ve İskender Paydaş ’tan oluşan müzik kadrosuyla çıkardığı albümümdeki şarkıların 4 tanesinde Sezen Aksu desteği gördü. Diğer şakılar ise Şebnem Ferah’ a ait.
Albümden çıkan ilk klip ‘Vazgeçtim Dünyadan’ oldu. Bu çıkış parçasıyla Türkiye’de bir rock albümünün ulaşamadığı, alışılmamış bir satış grafiği izledi.

Daha sonra bu albümden "Yağmurlar", “Bu Aşk Fazla Sana" ve "Fırtına" adlı parçalara klip geldi. İlk konserini 4 nisan 1997 tarihinde İzmir'de "Ege Üniversite'sinde 6000 kişiye verdi.

Bu başarılı albümden sonra yeni bir albüm için kolları sıvayan Şebnem Ferah 1999 yılında kadar bir albüm çıkarmadı fakat bu arada da boş durmadı tabi. Sezen Aksu, Haluk Levent Kargo,Müzeyyen Senar ve Azerbaycan Kültür Bakanı Polat Bülbüloğlu’ na vokalistlik yaptı.

Bu dönemler Şebnem Ferah için acılı geçti.1998 yılında ablası Aycan Ferah`ı yitirdi.Bu sancılı dönemin ardından tarihler 1 Temmuz 1999’u gösterdiğinde çıkardığı “Artık Kısa Cümleler Kuruyorum” isimli albümü müzik marketlerde ön sıralarda yer almayı başardı.Bu albümden 24 haziran 1999 perşembe gününde "Bugün" 30 haziran 1999 çarşamba gününde "Artık Kısa Cümleler Kuruyorum" adlı parçalara klip geldi.

17 Ağustos 1999 tarihinde depremde babası Ali Ferah'ı yitiren Şebnem kendini bırakmayıp müziğe daha çok sarıldı.

3 Ekim 2001 tarihine gelindiğinde ise hayranlarının karşısına "perdeler" albümüyle çıktı. Apocalyptica ile yaptığı, bir diğer perdeler versiyonuyla, ilk defa uluslararası bir şeyler yapmak istediğini hissettirdi hayranlarına. İlk olarak "perdeler" ve ardından "sigara" ya çektiği kliplerle dinleyici kitlesini iyice genişletti.

15 Mayıs 2003’te ise 4. albümü Kelimeler Yetse’yi yayınladı. "Kelimeler Yetse" albümünün ilk klibi "ben şarkımı söylerken" oldu. Ardından "gözlerimin etrafındaki çigiler" 2.Klip şarkısı oldu.Son olarak ise "mayın tarlası" ile sevenleriyle buluştu.

5 Temmuz 2005 tarihinde ise ismini Karin Karakaşlı'nın kitabından esinlendiği "Can Kırıkları" adlı albümünü çıkardı. Bu albümden ilk klip "Can Kırıkları" adlı parçaya geldi.

Şebnem Ferah aynı zamanda geri vokal olarak da sahneye çıktı.

Geri vokal olarak çalıştığı sanatçılar:
Sezen Aksu
Sertab Erener
Levent Yüksel (ben senin bildiğin erkeklerden değilim)
Nilüfer (değişir dünya)
Demir Demirkan
Tüzmen (son rüya,yolculuk rüzgara)
Yaşar Gaga
Ajda Pekkan
Özlem Tekin (gel bu yaz,aşk herşeyi affeder mi?)
Tarkan (bekle,gül döktüm yollarına,eyvah,durum beter)
Çelik (yaman sevda)
Teoman
Haluk Levent (zeytinden aşımsın,anlasana)
Polat Bülbüloğlu (gel ey seher)
Cenk Eroğlu (inançsız yar,yalnız nehir,ben hep yenildim,aynalar)

Düet yaptığı sanatçılar:
Müzeyyen Senar (Sarı Kurdelem Sarı)
Müzeyyen Senar (Vardar Ovası)
Polad Bülbüloğlu (Gel Ey Seher)
Kargo (Kalamış Parkı)
Teoman (iki yabancı)
Pek çok şarkıcının birlikte söylediği (İnsanca Yaşamak)

Albümdışı söylediği şarkılar:
Değirmenler (Bülent Ortaçgil)
O dünyada ("Küçük Deniz Kızı" çizgi filmi soundtrack)
Gönülçelen (Teoman)
Ay Işığında Saklıdır (Toprak Sergen ve Aydan Şener'in rol aldığı dizifilm)

Ayrıca:
Akbank jingle
Tat Ketçap reklamında "nefessiz kaldım" adlı şarkısı kullanıldı
Kenan Doğulu ile Pepsi reklamlarında rol oynadı
2003 yılında Fanta reklamında rol aldı.

2008 yılının sonlarına doğru piyasaya çıkan, " Dünya Kadına Yönelik Şiddete Son " Başlığı altında ünlü sanatçıların birbirinden güzel parçaları seslendirdiği "Güldünya" adlı albümde kraliçemiz Şebnem Ferah "Masum Değiliz" adlı parçayı seslendirmiştir.

Kendi ruhunun müziğini bulup, seçtiği yolda emin ve sağlam adımlarla yürümeyi başaran, içi doldurulmuş boş şarkıları değil hayatın gerçeklerini yansıtan şarkılarını, eşsiz sesini bizlere sunan ve en önemlisi dinleyenlerine Yüreğinin Tümünü açmaktan çekinmeyen, daima Samimi Duygularını paylaşan Gerçek Müzisyen Şebnem Ferah'a binlerce teşekkürler.

Diskografi:
Kadın

Çıkış Tarihi:1996
Plak Şirketi:Raks Müzik Yapım

Synopsis

KADIN (1996)
Yapım: Raks Müzik Yapım
Prodüksiyon: Karma Müzik Yapım
Kayıt Ve Miks: Çağlar Türkmen
Tonmaisterlar: Alp Turaç, Ender Akay
Asistan Tonmaister: Ufuk Çoban
Stüdyolar: Karma Müzik Stüdyoları, İmaj, LA Kayıt Center
Mastering: Don Bartley, Çağlar Türkmen, Studios 301 Sydney - Avustralya
Fotoğraflar: Mehmet Werner
Grafik Tasarım: Hakan - Hale Utangaç
Grafik Uygulama: Ajans Tuncel A.Ş.
Baskı: FRS Matbaacılık

Demir Demirkan: Elektrik, Akustik, 12 Telli ve Slide Gitarlar, E-Bow ve Back Vokaller
İskender Paydaş: Davul, Keyboard, Tim Pani, Percussion, Editing, Sample Programming, Computer Programming, Efektler ve Back Vokaller
Tarkan Gözübüyük: Bas, Keyboard, Computer Programming, Sound Efektleri ve Vokaller

Kayıt Sırasındaki Yardımlarından dolayı Senkop Müzik, Roland Barkat, Motif Müzik, Atilla Özdemiroğlu, Levent Yüksel, Mustafa Egemen, Özcan Şenyaylar, Özer Arkun Alida ve Cemal Noyan’a çok teşekkür ederiz.

Şebnem Ferah
İskender Paydaş
Tarkan Gözübüyük
Demir Demirkan

TEŞEKKÜRLER
Hayatım boyunca her kararımda beni destekleyen anneme, babama, tüm aileme özellikle Canan ve Mustafa Gafuroğlu’na, Volvox’ta birlikte çaldığım ve dostluğun en güzelini yaşadığım Özlem, Buket, Duygu, Arzu, Ebru ve albüm sırasında hep yanımda olan Gül’e, Sedat Abi’ye, Münevver Altunbulak’a, Hakan’a, Murat’a, Teoman’a, Keçe’ye, Metin’e, Alp’e, Sertab Erener’e, Arzu Özbakışâ€™a, Umur - Aliye Turagay’a, Gamze’ye,

Filiz Türkmen’e,

Yaprak Özdemiroğlu’na, Hale’ye, Kemancı ve Sis Bar’a, Albümde yer alan muzisyen arkadaşlarımın dışında, bugüne kadar birlikte çaldığım ve bana destek olan tüm muzisyenlere, albümümü merak eden herkese, dinlediğim ve her gün yeni bir şeyler öğrendiğim bütün dev sanatçılara

Sonsuz Teşekkürler...

Ayrıca;

Bu albüm için bana güvenen Sezen Aksu, Onno Tunç, yardımları için Bektaş Türk, Zehra Eti ve Karma Müzikteki herkese, titizliği, çalışkanlığı ve yaptığı her şey için Çağlar Türkmen’e, tüm fikirleri, performansı ve zaman ayırdığı için Demir Demirkan’a, güvenini, sabrını, duygularını ve dostluğunu hiç esirgemeyen, hayatım boyunca birlikte çalışmak isteyeceğim İskender Paydaşâ€™a, ne olursa olsun hep yanımda hissettiğim, iyi niyetini, arkadaşlığını ve müzikal birikimini bütün enerjisiyle albüme yansıtan Tarkan Gözübüyük’e çok teşekkür ederim. Sizlerle çalışmak hayatımın en güzel ve en öğretici tecrübesiydi. Hepinizi çok seviyorum.

Bu albümü canım anneme ve babama ithaf ediyorum.

Şebnem Ferah ‘96

Şarkı Listesi

1Vazgeçtim dünyadan2Deli kızım uyan3İyi gün dostlarım4Bu aşk fazla sana5Bırak kadının olayım6Fırtına7Yağmurlar8Yeniden doğup gelsem9Durma10Buradan göçerken

-------------------------------------------------

Artık Kısa Cümleler Kuruyorum

Çıkış Tarihi:1999
Plak Şirketi:Karma Müzik

Synopsis

ARTIK KISA CÜMLELER KURUYORUM (1999)
Yapım: Karma Müzik
Müzik Direktörü: İskender Paydaş
Pre-Prodüksiyon: Şebnem Ferah, Tarkan Gözübüyük, Demir Demirkan, Karma Müzik Std.
Stüdyolar: İmaj - Karma Müzik Std., Soft G Berlin, Civciv, Digitolia
Asistan: Suat Yılmaz
Protools Edit.: İskender Paydaş, Ayhan Sayıner
Mix: Hakan Kurşun
Mastering: Çağlar Türkmen / İmaj Std.
Fotoğraflar: Tamer Yılmaz - Klip
Grafik Tasarım: Hale Utangaç
Baskı: FRS

Düzenlemeler: İskender Paydaş, Demir Demirkan, Tarkan Gözübüyük (09) - İskender Paydaş, Deniz Yılmaz (10) - Demir Demirkan

Demir Demirkan: Elektrik Akustik Gitarlar, Mandolin, Talk Box, Loop, Sequencer Program
Tarkan Gözübüyük: Bas Gitar, Sequencer Program
İskender Paydaş: Klavyeler, Davul(1), Percussion, Synth Program, Loop, Sequencer Program
Volkan Öktem: Davul (02, 03, 04, 08, 09)
Burak Gürpınar: Davul (05, 06, 08)
Deniz Yılmaz: Elektrik Gitar (09)
Atilla Özdemiroğlu: Yaylılar (05)
İlyas Tetik Grubu: Yaylılar (05, 06, 07)

TEŞEKKÜRLER

Aslında “artık kısa cümleler kuruyorum” adlı parçayı yazarken amacım hayatıma her ne şekilde olursa olsun giren herkese teşekkür edebilmekti. Hem tanıdığım, çok sevdiğim dostlarıma ve aileme, hem de müzik yapmaya başladığım günden beri beni dinleyen, yanımda olan, isimlerini bilmediğim ama yüreğimde hissettiğim; bazen konserlerde, bazen sokakta bir araya geldiğim ama en önemlisi müzik arşivlerinde yer aldığım yolculuk arkadaşlarıma...

Bilmenizi isterim ki sizlerle birlikte olabildiğim her an benim için hayatın en büyük armağanlarından... Bu parçayı kaydederken herhangi bir düzenleme yapmaktan kaçındım. Yalnızca bir gitar eşliğinde söyledim; çünkü gitarımı alıp, evinize gelip birlikte şarkı söylemiş olmayı hissedelim istedim. Sadece bu parçada değil, albümdeki tüm parçalarda kalbimi sonuna kadar açmakta hiç tereddüt etmedim çünkü sizler benim arkadaşım oldunuz. Yakınlarınızda olduğumda kendimi çok huzurlu hissediyorum. Hayatımın en güzel parçası olduğunuz için hepinize teşekkür ederim.

Ayrıca;

Annecim, babacım; beni bu kadar büyük bir sevgi ve güven duygusu ile büyüttüğünüz için;
Canım ablam Canan Gafuroğlu, Mustafacım ve benim küçük Can’ım... Her koşulda yanımda olduğunuz ve söylediğiniz tüm güç verici cümleler için;

Arkadaşlarım Gül, Buket, Kutsal, Ozan, Aykan, Metin, Serdar, Türkay, Arzu Özbakış, Ertan Altun, Teoman, Sertab Erener, Sedat abi, Alpim, Mustafa abi, Deniz, Burak, Murat Tümer, Janset, Yaprak, Ogün, Sinem, Hakan, Hale ve Zehra Eti; dostluğunuz, emekleriniz ve hayatıma kattığınız her şey için;

Muratcım; bu albümde yanımda olduğun ve kayıt yapmayı bu kadar eğlenceli kıldığın için;

Hakan Kurşun ve Ayhan; ilk kez çalışmamıza rağmen gösterdiğiniz iyi niyet ve profesyonelliğiniz için;

Raks, Karma ve Universal Müzikte çalışan herkes özellikle Arzu Birtekcan, Züleyha, Funda, Bektaş Bey, Neşe Hanım ve Şevket Gözalan; bana çok güvenip her konuda özgür bıraktığınız için;

Albümde çalan tüm müzisyen arkadaşlarım ve büyüklerim; performanslarınız ve emekleriniz için;

Ben hiç konuşmadan yüzümden her şeyi anlayan şahane patronum Sezen Aksu; aklıma gelen her şeyi kaydedebilmem için sağladığın stüdyo imkanları ve arkadaşlığın için;

Çağlarcım son aşamasında da olsa bu çalışmaya katılıp beni yalnız bırakmadığın için;

Demircim, Tarkancım ve İskendercim; kalbimdeki ve beynimdeki müziği hayata geçirirken yanımda olduğunuz, birikimleriniz, enerjiniz, sevginiz, sohbetleriniz ve tarif etmekte zorlandığım ama aramızda olduğunu hissettiğim gönül bağını bana armağan ettiğiniz için hepinize çooooook teşekkür ederim. Hepinizi çok seviyorum.

Bana müzik aşkını ilk kez hissettiren ve adeta öğreten canım ablam Aycan Ferah’ın anısına...

O güzel sesinle şarkı söyleyişin kulaklarımdan asla gitmiyor...

Şebnem Ferah ‘99

Şarkı Listesi

1Oyunlar 2Ay3Bugün4Herkes bilsin istedim5Oyunun Sonu6Üvey7Nefessiz Kaldım8Yorgun

-------------------------------------------

Perdeler

Çıkış Tarihi:2001
Plak Şirketi:Universal Müzik Yapım Org. Ve San. Tic. A.Ş

Synopsis

PERDELER (2001)
Yapım: Universal Müzik Yapım Org. Ve San. Tic. A.Ş
Prodüktör: Şebnem Ferah
Kayıt: Stüdyo 18 - Levent Büyük Kaya Tanyel (10) Hip Studios/Finland - Juha Heininen
Mix: Levent Büyük - Stüdyo 18 (10) Hip Studios/Finland - Juha Heininen
Mastering: Metropolis Stüdyo Londra - Ian Cooper
Fotoğraflar: Zeynel Abidin Ağgül
Grafik Tasarım: Feridun Ertaşkan
Baskı: FRS

Düzenlemeler: Şebnem Ferah, Ozan Tügen (06) Ş. Ferah, O. Tügen, M. Türkcan, B. Doran, A. İlkan (09) Ş. Ferah, M. Türkcan, O. Tügen (10) Ş. Ferah, Apocalyptica (Max Lilja, Perttu Kivilaakso, Paavo Lotjonen)

Metin Türkcan: Elektrik - Akustik - 12 Telli Gitarlar
Şebnem Ferah: (02) Akustik Arp. Gitar
Buket Doran: Bas Gitarlar, (03) Perdesiz Bas
Ozan Tügen: Klavyeler, Computer Prog., Synth Prog., Loop Prog., Editing
Aykan İlkan: Davullar & Perküsyon
Ertan Tekin: Duduk
Ercan Irmak: Ney & Piccolo
Vokaller: (3) Özkan Uğur - Fuat Güner

TEŞEKKÜRLER
Universal Müzik’de çalışan herkese; özellikle Züleyha Doğanay, Yiğit Güralp, Timur Çelikyay, Güneş Ramazanoğlu, Bige Daruga, H. Ferit Giresunlu, Umut Deniz, Murat Ersöz, Şengül Özmat, Neşe Demirkat ve Süha Yavuz’a... Her koşulda bana güvendiniz,yanımda oldunuz, arkadaşlarım oldunuz. Bunlar benim için gerçekten çok kıymetli...

Levent Büyük, Kaya Tanyel, Burak Karaca, Orhan Cebeci’ye... Albümü kaydederken gösterdiğiniz sıcaklık, özen... Her şey için...

Apocalyptica; (Max Lilja, Perttu Kivilaakso, Paavo Lotjonen, Eicca Toppinen) Guys you were excellent! It was really nice to meet you!...

Londra “Metropolis Studios”, Ian Cooper; thanks for everything!

Arif Mardin’e... Söylediğiniz her şey, heyecanınız beni büyüledi ve içime sıcacık yepyeni bir güven duygusu akıttı adeta...

Arkadaşlarım Gül Ağırca, Kutsal, Alper, Ertan Altun... Her zaman sevginizi hissettim.

Özkan Uğur, Fuat Güner, Ertan Tekin, Ercan Irmak... Hayranlıkla dinlediğim müzisyenlerin katkılarını hissetmek çok güven verici...

Tarkan Gözübüyük, Demir Demirkan ve İskender Paydaş... Yaptığımız uzun sohbetlerde ve birlikte kaydettiğimiz iki albümde sizden o kadar çok şey öğrenmişim ki... Bu albümü yaparken tüm bunlar bana hep yol gösterdi, güç verdi...

Albümlerimi dinlemekle, konserlerime gelmekle yetinmeyip sadece sevgileri doğrultusunda çaba gösteren, internet siteleri açan Didem Mazlum, Volkan Ungan, Ayça Sarıgül, Hakan Sönmezler ve daha bir çok genç arkadaşım... Yaptıklarınızın kıymetini biliyorum.

Buket Doran, Ozan Tügen, Aykan İlkan, Metin Türkcan... Size teşekkür etmenin bir yolunu bulamıyorum. Bu aslında sizin albümünüz. Disiplininiz, çalışkanlığınız, özveriniz, özeniniz, sabrınız ve dostluğunuz daha doğrusu tüm özellikleriniz hayatımda sanki yepyeni bir sayfa açtı. Her müzisyenin olamayacağı kadar şanslı olduğumun farkındayım. Çaldığınız her notanın keyfini doya doya yaşıyorum. İyi ki varsınız ve sizi çok seviyorum...

Ailem, Canan ve Mustafa Gafuroğlu... İnsanın yetiştiriliş tarzından memnun olması çok güzel bir duygu, her zaman yanımda olduğunuz için sağolun...

Sahneye çıkmaya başladığım ilk günden beri yanımda olan, albümlerimi dinleyip beni bir arkadaş olarak kabul eden herkes... Aklımın karışık olduğu zamanlarda beni en çok sizler heyecanlandırıp, aldığım her yeni nefese kocaman bir anlam katıyorsunuz... Arkadaşlığımızın güçlenerek devam etmesi dileğiyle...

Şebnem Ferah 2001

Şarkı Listesi

1Sigara2Aşk3Sil Baştan4Nereye Kadar5Perdeler6Günaydın Sevgilim7Dünya8Saatim çalmadan9Korkarak yaşıyorsan

------------------------------------

Kelimeler Yetse

Çıkış Tarihi:2003
Plak Şirketi:Universal Müzik Yapım Org. Ve San. Tic. A.Ş.

Synopsis

KELİMELER YETSE (2003)

Yapım: Universal Müzik Yapım Org. Ve San. Tic. A.Ş.
Prodüktör: Şebnem Ferah
Kayıt & Mix: Bayar Std., Murat Bulut
Mastering: Metropolis Studio, Twig
Fotoğraflar: Zeynel Abidin Ağgül
Grafik Tasarım: Hale Utangaç
Baskı: METGRAF Matbaacılık

Düzenlemeler: Ş. Ferah, O. Tügen, B. Doran, M. Türkcan, A. İlkan
(05) Şebnem Ferah, Ozan Tügen, Metin Türkcan
(07, 08) Şebnem Ferah, Ozan Tügen, Buket Doran

Şebnem Ferah: (07,09)Akustik Gitarlar, (04)12 Telli Gitarlar, (06)Elektrik Gitar Solo, (08)Armonika, (03)Ses Efektleri
Ozan Tügen: Bütün Kalvyeler, (08)Cura, (01)Klasik Gitar, Bilgisayar-Loop Programlama, Editing, Ses Efektleri

Buket Doran: Bas Gitar
Metin Türkcan: Akustik, Elektrik, 12 Telli, Slide Gitarlar, (05, 04, 09)Elektrik Gitar Sololar

Aykan İlkan: Davul & Perküsyon

TEŞEKKÜRLER

Her durumda yanımda olan; varlıklarını hissettiren, müziği hayatıma sokan, elimden tutup mandolin kursuna yazdıran canım anneme ve babama... Canan ve Mustafa Gafuroğlu’na, Can’a, Tan’a... Canım ablam ve dünyanın en iyi eniştesi; sizi çok seviyorum... Doran, Tügen, Türkcan ve İlkan ailelerine... Hasan Ferit Giresunlu, Ela Arslan, Begüm Örnek, Ceyhan Çandır, Nurhan Dülgeroğlu, Özge Ergen, Erdem Topaloğlu’na... Gül Ağırca, Kutsal, Alper, Aylin Aslım, Murat Öktensoy, Yiğit Güralp, Deniz Ergül, Mert, Tamer, Funda Sanlıman, Teoman, Pentagram, Janset, Işıl, Hale, Ömer Faruk Sorak, Umut Deniz, Ertan Altun, Gülay ve Osman’a... Güzel sohbetlerimiz, dostlukları ve her şey için Şebnem Sunar Küçük ve Mehmet Küçük’e... Hayatım boyunca her konuda fikrini almaktan vazgeçmeyeceğim, bana her zaman bir şeyler öğreten Tarkan Gözübüyük’e... Albüm sırasında bizlerle birlikte tüm duygularımızı, heyecanımızı yaşayan; her koşulda bütün iyi niyetiyle çalışabilen, sadece teknik anlamda değil; manevi olarak da her şeyini paylaşan ve katan Murat Bulut’a sonsuz teşekkürler...

Buket, Ozan, Metin, Aykan;

Sadece şunları tekrarlamak isterim; sizleri düşündüğümde mutlu oluyorum, sizlerle olduğumda hep gülüyorum, beraber seviniyoruz, beraber üzülüyoruz... Sizinle bir duygumu paylaşmak isterim: Müzisyen olmayı tercih edip zamanın akışına karşı heyecan, saflık ve yaratıcılık barındırmak ve buna yeni beceriler eklemek gerçekten zor ama sizler bunun canlı örneklerisiniz. Albümde ben; kelimelerin izin verebileceği kadarını, ya da becerebildiğim kadarını dinlenir kılmaya çalıştım, sizlerse kelimelerin yetemediği şeyleri... Su gibi...

Şarkı söylemeyi, müzik yapmayı hep çok sevdim. Sürekli yer ve anlam değiştirme koşullarına karşı uzun vadeli planlar yapmaya çalışmak... (ki müzisyenlik bilerek ya da bilmeyerek bunu gerektirir...) ama değişmeyecek bir şey var:

Müzik; üreten müzisyenlerin dünyası, dinleyicilerin de dünyalarının önemli bir parçası. Aradaki ilişki bana her geçen gün daha değerli geliyor.

Bu yüzden bu albüm; her türlü vasıflarını hayranlıkla sevdiğim müzisyen arkadaşlarım; BUKET DORAN, OZAN TÜGEN, AYKAN İLKAN, METİN TÜRKCAN ve beni bugüne dek dinlemeye devam eden tüm müzik dinleyicilerine...

Sizi Seviyorum

Şebnem FERAH

Şarkı Listesi

1Babam oğlum2Her şey insanlar için3Daha iyi olmaz mıydı4Gözyaşlarımızın tadı aynı5Mayın tarlası6Çocukken sahip olduğum kırmızı rugan ayakkabılar7Gözlerimin etrafındaki çizgiler8Senin adın ne9Ben şarkımı söylerken10iyi-kötü (dans pisti)

--------------------------------------

Can Kırıkları

Çıkış Tarihi:2005
Plak Şirketi:Pasaj Müzik Yapım

Synopsis

Şebnem Ferah''ın merakla beklenen 5. stüdyo albümü "Can Kırıkları", 5 Temmuz Salı Günü Pasaj etiketiyle çıkıyor. Albüm, sanatçının ilk albümünde de birlikte çalıştığı Tarkan Gözübüyük prodüktörlüğünde, Marşandız (İstanbul) ve Capitol (Los Angels) stüdyolarında 4 aylık bir çalışmayla hazırlandı. 10 yeni Şebnem Ferah şarkısının yer aldığı "Can Kırıkları", rock müziğinin Türkiye''deki seyrine yön verecek referans bir albüm olma iddasını taşıyor. Şebnem Ferah, albüme de adını veren "Can Kırıkları" adlı şarkısına çekilen klibiyle Temmuz başından itibarenb izleyicilerinin karşısına çıkacak.

Şarkı Listesi

1Okyanus2Can kırıkları3Bir kalp kırıldığında4Delgeç5Geçmişe yolculuk6Ben bir mülteciyim (GüÇ)7Sana bilmediğin bir şey söyleyemem8Çakıl taşları9Zaman geçip gidiyor10Hoşçakal

-------------------------------------------

Istanbul Symphonic Project (DVD) 10 MART 2007

Çıkış Tarihi:2007
Plak Şirketi:Pasaj Müzik Yapım 2007

Synopsis

Bostancı Gösteri Merkezi 10 Mart 2007

Rock müziğin başarılı kadın vokallerinden Şebnem Ferah evinize konsere geliyor… İstanbul Symphonic Project'le 10 Mart 2007?de İstanbul'da verdiği konserin kayıtları; Pasaj Müzik etiketiyle, DVD ve CD seçenekleriyle piyasaya sunuldu.

Sanatçının bugüne kadar yayınladığı 5 stüdyo albümünden seçilen 22 şarkının senfonik düzenlemelerinden oluşan 2 CD'lik albümde; Bu Aşk Fazla Sana, Sigara, MayınTarlası, Deli Kızım Uyan, Yağmurlar gibi klasikleşen Şebnem Ferah şarkıları yer alıyor. Orhan Şallıel yönetimindeki 50 kişilik senfoni orkestrasının yanında, Şebnem Ferah'a, klavye ve geri vokalde Ozan Tügen, gitarda Metin Türkcan, bas gitarda Buket Doran, davulda Aykan İlkan, geri vokalde ise Ceren Tügen eşlik ediyor. Prodüktörlüğünü Tarkan Gözübüyük'ün yaptığı albümün edit ve miks işlemleri Murat Bulut tarafından gerçekleştirildi.

Pasaj Müzik ve Dream Tv işbirliğiyle, Hakan Utangaç yönetmenliğinde, 2 ayrı reji kurularak, 21 kamera işbirliği ile 46 kişilik bir ekip tarafından çekilen konserin DVD'sinin post-prodüksiyonu 3 ay sürdü. Türkiye'nin en önemli performans sanatçılarından biri olan Şebnem Ferah'ın, gerek sahne tasarımı, gerekse senfoni orkestrasının eşliği ile diğer performanslarından ayrılan ve sadece İstanbul seyircisinin izleme olanağı bulduğu "10 Mart 2007 İstanbul Konseri"; bu albümle tüm sevenlerine ulaşıyor.

Şarkı Listesi

1Intro 2Okyanus 3Can Kırıkları 4Çakıl Taşları 5Delgeç 6Ay 7Ben Şarkımı Söylerken 8Babam Oğlum 9Mayın Tarlası 10İyi - Kötü (Dans Pisti) 11Sigara 12Dünya 13Bugün 14Sil Bastan 15Oyunun Sonu 16Yağmurlar 17Deli Kızım Uyan 18Yeniden Doğup Gelsem 19Ben Bir Mülteciyim 20Fırtına 21Hoşçakal 22Vazgeçtim Dünyadan 23Bu Aşk Fazla Sana

---------------------------------------------

Albüm Dışı Çalışmalar

Synopsis

Şebnem Ferah'ın albüm dışı seslendirdiği parçalardan oluşmaktadır
(Sürekli güncel tutulmaktadır.)

Şarkı Listesi

1Masum Değiliz 2Gönülçelen 3Kadınım tufan 4Gel Ey Seher5Ay Işığında Saklıdır6Zeytinden Aşımısın 7Değirmenler 8Bir Ben9Hareket Vakti 10Akbank Reklam Müziği 11Ünzile 12Sessiz Eller13Bi Daha14Don't Speak 15Sözlerimi Geri Alamam16Bring Me To Life 17Sarı Kurdelem Sarı 18Pervazda Tatil 19Adsız Parça20Bugün 21Aaa... 22Ölmek Yaşarken 23Anlasana 24Gel Bu Yaz 25Her Gün Aradıysam 26Karşılıksız Aşk Üçgeni 27Faithfulness 28O Dünyada 29Nothing Compares 30Burn 31Kalamış Parkı 32Aşk Herşeyi Affeder Mi ? 33Gökdelenler 34Soldier Of Fortune 35İki Yabancı 36Küçük Sevgilim 37En Güzel Hikayem

Tags: ,

« Kronic döngü | - »

Seçenekler Arama
Stil